O NAS

O nas

Pekarna Magušar je začela z obratovanjem leta 1990, ko je sicer že nekdaj znano pekarno odkupil in ponovno spravil v obratovanje Milan Oblak. Cilj pekarne je bilo izdelovati kruh in pecivo po vzoru starih receptov naših starih mam. Izdelovanje je potekalo večinoma ročno in v parnih pečeh, kar se je ohranilo skozi leta in enako poteka še danes.

Najprej je bila prodajalna kruha v Lescah nato pa smo prodajalni kruha odprli še na Jesenicah in Radovljici. V tem času smo tudi ustanovili svojo slaščičarsko delavnico, ki je locirana v Žireh in oskrbuje vse naše trgovine z ročno izdelanimi domačimi piškoti ter tortami po naročilu.

Pekarna je vse skozi delovala v družinskem krogu, saj je poleg lastnika Milana Oblak v njej zaposlena še žena Veronika, hči Mateja ter sin Primož. Ob 20 letnici pekarne leta 2010 se je lastnik Milan upokojil ter pekarno predal v vodenje sinu Primožu, sicer pekovskemu mojstru. Slačičarsko delavnico pa je prevzela hči Mateja.

2c8c4628-0642-4658-8486-d349968eaf1b

Tradicija

Pekarna Magušar je začela z obratovanjem  leta 1990 ko je sicer že nekdaj znano pekarno MAGUŠAR odkupil in ponovno spravil v obratovanje Milan Oblak.

Cilj pekarne je bilo izdelovati kruh in pecivo po vzoru starih receptov naših starih mam. Izdelovanje je potekalo večinoma ročno in v parnih pečeh ,kar se je ohranilo skozi leta in enako poteka še danes. Najprej je bila prodajalna kruha v Lescah nato pa smo prodajalni kruha odprli še na Jesenicah in Radovljici. V tem času smo tudi ustanovili svojo slaščičarsko delavnico, ki je locirana v Žireh in oskrbuje vse naše trgovine z ročno izdelanimi domačimi piškoti ter tortami po naročilu.

Pekarna je vse skozi delovala v družinskem krogu saj je poleg lastnika Milana Oblak  v njej zaposlena še žena Veronika, hči Mateja ter sin Primož.

Ob 20 letnici pekarne leta 2010 se je  lastnik Milan upokojil ter  pekarno predal v vodenje sinu sicer pekovskemu mojstru Primožu.Slačičarsko delavnico pa je prevzela hči Mateja.

375d202e-95fe-4b2f-89aa-c6858b987f34

Povpraševanje

Pošljite nam sporočilo in z veseljem Vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času!