Tradicija

Pekarna Magušar je začela z obratovanjem  leta 1990 ko je sicer že nekdaj znano pekarno MAGUŠAR odkupil in ponovno spravil v obratovanje Milan Oblak.

Cilj pekarne je bilo izdelovati kruh in pecivo po vzoru starih receptov naših starih mam. Izdelovanje je potekalo večinoma ročno in v parnih pečeh ,kar se je ohranilo skozi leta in enako poteka še danes. Najprej je bila prodajalna kruha v Lescah nato pa smo prodajalni kruha odprli še na Jesenicah in Radovljici. V tem času smo tudi ustanovili svojo slaščičarsko delavnico, ki je locirana v Žireh in oskrbuje vse naše trgovine z ročno izdelanimi domačimi piškoti ter tortami po naročilu.

Pekarna je vse skozi delovala v družinskem krogu saj je poleg lastnika Milana Oblak  v njej zaposlena še žena Veronika, hči Mateja ter sin Primož.

Ob 20 letnici pekarne leta 2010 se je  lastnik Milan upokojil ter  pekarno predal v vodenje sinu sicer pekovskemu mojstru Primožu.Slačičarsko delavnico pa je prevzela hči Mateja.

Pekarna Magušar je začela z obratovanjem leta 1990, ko je sicer že nekdaj znano pekarno odkupil in ponovno spravil v obratovanje Milan Oblak.